Selskapet fikk pris for kvaliteten de leverer ved fabrikken på Raufoss og i Hunndalen.
Den gode utviklingen i Raufoss Technology fortsetter. Selskapet er en del av det Østerrikske CAG-Holding, eid av Dr. Cornelius Grupp. I 2022 ble Raufoss Technology en egen divisjon i selskapet, som driver egne fabrikker i Norge, Frankrike, Canada, Mexico og Kina.
-Lokalt fordelt på våre lokasjoner på Raufoss og i Hunndalen er det nå 200 ansatte, sier Tom Madsen, HR-sjef i Raufoss Technology.
Selskapet har hatt en positiv utvikling over tid og i 2023 omsatte de for nærmere 300 millioner euro, som igjen tilsvarer over 3 milliarder norske kroner.
Kunder
I løpet av 2023 landet selskapet flere større kontrakter ute i Europa. Kvaliteten selskapet leverer har blitt lagt merke til over tid og de mottok også en pris for varene de produserer.
-Vi fikk en pris fra Jaguar Land Rover i 2023, en kvalitetspris. Det er en rekke faktorer som skal tilfredsstilles for å kunne i det hele tatt kvalifisere til å være i posisjon til å motta en slik pris, så vi er veldig stolt over å få den. Vi mottok to priser, en til fabrikken på Raufoss og en i Hunndalen, sier Kjell Arne Ophus, Globas Sales Manager i Raufoss Technology.
Tilvekst
Ophus sier at en viktig faktor for selskapets vekst har vært hvordan deres teknologi passer med elektrifiseringen av bilmarkedet og kvaliteten de evner å levere.
-Vi leverer lettvektskomponenter som passer i tankegangen bak elbilene som produseres og det har sikret oss en sterk tilvekst i kunder, sier Ophus.
Han viser til utviklingsavdelingen i selskapet.
-Vi har et bra apparat der, som er gode til å jobbe tett med kundene for å finne løsninger. Dette sammen med gode relasjoner har vært avgjørende for kontraktene vi har landet, fortsetter Ophus og legger til:
-Vi har oppgradert fabrikken på Raufoss for omkring 50 millioner kroner gjennom året som har gått. Det var avgjørende utstyr som måtte fornyes for å sikre kvaliteten.
Videre vekst
Raufoss Technology sikter mot videre vekst. Skal de lykkes med det, er rekruttering en viktig del av arbeidet.
-Rekruttering er en utfordring, men vi har evnet å lande folk underveis. Konkurransen er sterk, spesielt lokalt. Vi skal ta ytterligere grep i 2024 for å styrke vår posisjon og tiltrekke oss folka vi trenger, sier Madsen.
I tillegg blir arbeid med å belyse kraftutfordringene i regionen helt sentralt.
-Kraft er den største usikkerheten for vår del i tiden som kommer, per i dag er det ikke kapasitet til utbyggingen vi har fått grønt lys for.