| NO | EN
Publisert: 20.10.2021
Aktuelle saker Innovasjon på tvers
CROSS - innovasjon på tvers

Meningsfull samskaping og innovasjon på tvers av bransjer i Raufoss Industripark.

I regi av Gjøvikregionen Utvikling, sammen med Innovasjon Norge, ble det gjennomført en såkalt innovasjonssprint i Bygg 5 på Raufoss i forbindelse med Industridagene 2021. 40 mennesker fra ulike bransjer skulle gjennom fire timer se på nye mulighetsområder for både LESS og Hexagon Ragasco - såkalte problemer verdt å løse. 

 

 

Skal næringslivet lykkes med å nå bærekraftmålene og følge opp retningslinjene gjennom EUs "Green deal", må vi evne å se på våre tilvirkningsmetoder på nytt. 4 grupper gikk løs på alernative metoder og materialer for smart produksjon i LESS, og muligheter for bærekraftig og sirkulære forretningsmodeller for kompositt gassbeholdere fra Hexagon Ragasco.

 

CROSS Innovasjonsverksted skal tilrettelegge for nye ideer og samarbeid. Et verksted for løsning av innovasjonsmuligheter gjennom bruk av tverrfaglig kompetanse fra industri, teknologi, landbruk og sterke FoU-miljøer. CROSS er utviklet av Gjøvikregionen Utvikling og Innovasjon Norge, med støtte fra Innlandet fylkeskommune og i et samarbeid med NTNU Gjøvik, Sintef Manufacturing AS, Eidsiva AS, Raufoss Industripark AS, Mustad Næringspark AS, NIBIO Apelsvoll, Total Innovation AS, Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre Raufoss og NCE Manufacturing.