NO | EN
Behandlingstilbud til alle parkens ansatte

Etter 18 år som fast fysioterapeut i Nammo, starter nå Jarkko Henrik Häkkilä privat praksis – Helsesmie AS - med tilgang til rask behandling for bedrifter og alle parkens ansatte i Bygg 68.

  

 

Den aktive finnen Häkkilä – som for øvrig er 2 x Finsk juniormester i boksing og fast fysioterapeut på Raufoss sitt A-lag, samt mannen som nærmest introduserte kettlebells for nordmenn i 2007 - har en filosofi som best beskrives som «en tupp i ræva». Alle har perioder med fysiske utfordringer som kan lindres med behandling, men for varig effekt må det til en kombinasjon av egeninnsats gjennom øvelser og den berømte tuppen bak. «Det meste kan løses, men ikke likt for alle. Behandling virker forskjellig, og gjennom et tilpasset program får vi de fleste på beina», stadfester Häkkilä.

 

Jarrko fikk selv interessen for fysioterapi-faget med egen ryggskade som 19-åring, og gjennom trenings- og behandlingstipsfra en sambygding som benyttet han som lokal prøvekanin. «Slik fant man også ut hva som absolutt ikke fungerer»,humrer den glade finnen. Med utdannelse som massør og fysioterapeut, to års videreutdannelse innen muskel- og skjelettakupunktur, skal pasienten være i de beste hender.

  

Ekspertbistand
Häkkilä tilbyr individuelt tilpasset behandling, være seg massasje, akupunktur, tape eller trykkbølgebehandling. I tillegg kommer Ekspertbistand gjennom befaring hos bedrifter – en tjeneste via NAV - hvor bedriftene får dekket kostnader ved utbedringstiltak for de ansatte. Gjennom avtaler med bedriftene eller privat booking ved behov, skal de ansatte få raskt behandling. «Langåpent» på onsdager til klokka åtte skal dekke behovet for de som ikke har mulighet på dagtid. «Gjennom stønadskassen har man gode andelsordninger som dekker deler av behandlingene, det er absolutt ingen grunn for å gå rundt å ha det vondt», avslutter Häkkilä.