For to år siden var Rune Engen del av en nedbemanningsprosess i Telenor etter 25 års virke. Som arbeidssøkende med en deltidsstilling innen distribusjon, starter nå sivilingeniøren på Fagskolen Innlandet for å oppdatere sin kompetanse innenfor spennende og relevante fagområder.
Â
Faglærere Yngve Brovold, Morten Sagstuen og "studen" RuneEngen.
Som et ledd i å holde permitterte i gang, og for å øke kompetansenivået, har fylkeskommunen, Kompetanse Norge og ulike bedrifter, bevilget midler til Fagskolen Innlandet for å utvikle og tilby kurs for å heve kunnskapsnivået innenfor strategisk viktige fagområder. Seks modulbaserte kurs er klare, hvorav to allerede er igangsatt, og fire med oppstart til høsten. Covid-19 har rammet industrien hardt, målet er at ansatte som både er i jobb og permittert, kan benytte muligheten for å styrke sin kompetanse.
Â
Kompetanse som ferskvare
Som aktiv jobbsøker ser Engen på dette som en god mulighet for å oppdatere sin kompetansebank. Utdannelsen min er snart 30 år gammel, det er det på tide med påfyll. Med min bakgrunn, yrkeserfaring, og tidlig i femtiåra, så har man fortsatt mye å bidra med, sier Engen. De modulbaserte kursene er ikke avhengig av hverandre, her velges de mest interessante. Kursene dekke områdene Lean, industri 4.0, IT-sikkerhet, programmering, prosjektledelse og industriøkonomi, svært relevant for en fremtid i industrien. Dette skal stimulere både kropp og hode, her får jeg noe relevant å henge fingrene i, smiler Engen.
Â
Fagskolen Innlandet
Avdelingsleder for industriell teknologi og logistikk, Roy Jakobsen, har 30 års erfaring fra industrien på Raufoss, og har selv opplevd å bli permittert. Dette er utrolig krevende og det går utover både selvtillit og motivasjon. Vi håper dette kan bli et godt program, som sørger for at de aller fleste har en jobb å gå tilbake til, og med ny kompetanse, sier Jakobsen. Dette er også et viktig samfunnsoppdrag for Fagskolen. Erfaringsmessig blir enkelte inaktive i perioden man er permittert, med denne type kurs kan man forhåpentligvis snu det til noe som også er positivt.
Â
Spennende kurs
Sammen med faglærere Yngve Brovold og Morten Sagstuen, skal det nå gjennomføres 6 ulike kurs á 6 uker utover høsten. Hvert av kursene tilsvarer en arbeidsmengde på fem studiepoeng, noe som utgjør 110 timer med ulike læringsformer. Utdanningsmodulene gjennomføres fysisk og på digitale flater. Kursene har kontinuerlig opptak og settes i gang når vi har tilstrekkelig antall søkere. Her er det bare å kaste seg rundt og søke fort, oppfordrer Brovold.
Â
«Norges mest framtidsrettete fagskole»
Med fagskolens hårete ambisjon, må vi evne å snu oss raskt og tilby denne type kurs. Dette prosjektet for næringslivet, og spesielt industrien, håper jeg viser at vi nettopp er dette, understreker Jakobsen. Vi skal være et yrkesrettet alternativ til høgskole og universitet, med tilknytningen til bedriftene, noe som gir en praktisk rettet undervisning. En kombinasjon av teori og praksis basert på erfaringen den enkelte har fra arbeidslivet. De kandidatene trengs i næringslivet, avslutter Jakobsen.
Â
Kursene er utviklet i et samarbeid mellom Fagskolen Innlandet ved Roy Jakobsen (t.v), og leder for NCE, Erland Paulsrud, med støtte fra fylkeskommunen, Kompetanse Norge og flere bedrifter.
Â
Er du interessert i kurs eller ønsker mer informasjon:
Ta kontakt med Roy Jakobsen, avdelingsleder for Industriell teknologi på Fagskolen Innlandet: Telefon 911 17 260 eller epost roy.jakobsen@fagskolen-innlandet.no