NO | EN
Åpning av Læringsfabrikken

I 2020 åpnet Læringsfabrikken i Raufoss industripark, hvor målet er å knytte skole og industri tettere sammen. Elevene flytter nå inn i industriparken hvor de tar i bruk topp moderne maskiner og utstyr for å utdanne fremtidens industriarbeidere.

 

Åpning av læringsfabrikken

Styrelderer Ted Skattum i Raufoss Industripark, statsminister Erna Solberg, ordfører Vestre Toten Stian Olafsen, og leder i NCE Erland Paulsrud.

Skal industrien i Norge henge med i et tøft internasjonalt marked må man utdanne de beste fagarbeidere for fremtiden. Man må tiltrekke seg motiverte og dyktige elever, og gjøre utdanningen relevant og interessant. Dette krever et tett samarbeid mellom utdanningsinstitusjonene og industrien. VG2 Industriteknologi er nå etablert i Raufoss Industripark, og hvor deler av undervisning i de praktiske fagene legges til Læringsfabrikken.

Fagskolen Innlandet vil også være del av Læringsfabrikken. Flere av studiene ved Fagskolen vil gjennomføre deler av undervisningen i industriparken og bruke maskiner og utstyr i sine studier. I tillegg vil Fagskolen Innlandets laboratorier for maskinering integreres i Læringsfabrikken. Slik oppnår man et bedre utdanningstilbud, men like viktig er utveksling av erfaring, ideer og kunnskap på tvers av grupper og mennesker som alle er opptatt av å utvikle produkter og tjenester for å gjøre industrien mer konkurransedyktig.

Læringsfabrikken vil også ha et tett samarbeid med Opplæringskontoret for Industrifag Innlandet (OFII) og Nammos bedriftsskole.

Skolelokalene er lagt til samme bygg der Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre (MTNC) allerede holder til. Gjennom MTNC bidrar Raufossmiljøet til at norske bedrifter kan utvikle ideer fra konseptstadiet og frem til markedsintroduksjon raskere, rimeligere og med lavere risiko.

Med etableringen av Læringsfabrikken viser Raufoss-industrien igjen evne til å utvikle nye løsninger gjennom samarbeid mellom ulike aktører, og bruke en etablert plattform for å utvikle en ny læringsarena.

Raufoss Industripark har - sammen med SIVA og Innlandet Fylkeskommune - bidratt til å gjøre dette prosjektet mulig gjennom å dekke 1/3 av kostnadene til å oppgradere lokalene i bygning 5. En investering i industriens fremtid!

 

Raufoss Industripark er med i kampen om batterifabrikk
Joint Battery Initiative
Raufoss Industripark tilbyr lærlingplasser
Kompetanseutvikling for næringslivet
Rustet for fremtiden
Kongsberg Automotive
Benteler
Raufoss – «The Industrial Community»
Industribyen Raufoss
Raufoss 2040
Helsesmie AS
Katapulten
Isiflo
Selecta
OFII
Fagskolen
NCE Raufoss
Læringsfabrikken
Raufoss Industripark er videre med i kampen om batterifabrikk
Videre med i kampen
SINTEF Manufacturing
Delingskultur
Studieløp for industrien
Fremtidens Hasvalsætra i 3D
Krysser fingrene for Innlandet
Med kraft fra Rødfossen kommer et ansvar
Kontinuerlig utvikling
Jubileum Raufoss Industripark
Nordic Additive Manufacturing