| NO | EN
Publisert: 15.10.2021
Aktuelle saker Rehabilitering Bygg 1
Nammo flytter «hjem» i et rehabilitert Bygg 1

Etter en omfattende byggeprosess, har Nammo flyttet inn i sitt «ny-gamle» hovedkvarter i ærverdige Bygning 1 i Raufoss Industripark. Med ledelsen på plass, er ringen nå sluttet for konsernet på Raufoss, da bygningen tidligere var hovedkvarter for konsernet RA – Nammo sin forløper.

 Fremsiden av det nye hovedkvarteret til Nammo Group - Bygg 1 Raufoss Industripark

 

«Nå er Nammo hjemme igjen, og dette er et sted vi er stolte av», sier en tydelig stolt konsernsjef Morten Brandtzæg om sluttresultatet. «Og så lenge jeg bestemmer, skal hovedkvarteret være her på Raufoss», understreker han.

 


Direktør Nammo Group - Morten Brandtzæg

Byggeprosjektet har skjedd i tett samarbeid med nøkkelpersonene Peter Lerche Raadal, Marit Amundsen og Torkjell Malterud i Nammo, administrasjonen i Raufoss industripark, entreprenør Syljuåsen og arkitekt Kåre Frydenlund og Unni Berg fra JAF, og slik har man gjennom halvannet år modernisert ett av de mest markante og kjente byggene i parken.


«Det ble tegnet flere alternativer da det var mange hensyn å ta. Den eldste delen av bygningen er fra 1954 og er gitt et utvendig vern. Delen som opprinnelig er fra 1970-tallet har fått de største forandringene», sier Adm. dir. i Raufoss Industripark Øivind Hansebråten. «Skulle det vært bygd helt nytt, snakker vi tregangeren i stedet for 50 millioner som ble sluttresultatet. Dette valget er bra for både miljø og økonomi», understreker Hansebråten.

 

Styreleder Ted Skattum - Ordfører Stian Olafsen - Direktør Morten Brandtzæg


Det er til tider hektisk byggeaktivitet i en industripark hvor nesten alle lokaler er utleid. Nye tomteområder blir snart tilgjengelig, noe som gleder en styreleder stort. «Her på Toten foregår det forskning, produksjon og salg i verdensklasse. Nammo som hjørnesteinsbedrift er veldig viktig. Dessuten er det stas at vi har denne åpningen samme år som industriparken feirer 125 år», sier Ted Skattum som er en av industriparkens eiere.

 

 Bygg 1  før oppgradering