Med solid erfaring fra industrien, har Vera Skjørli Hestnes nå tatt fatt på en ny rolle som forretningsutvikler i Raufoss Industripark. – Det som virkelig trigger meg, er muligheten til å bidra til utviklingen av dette industrieventyret.
Fra Gjøvik ut i verden – og tilbake igjen
Oppvokst på Gjøvik, men med utdanning fra NTNU i Trondheim og masterstudier i Frankrike, har Vera hatt en innholdsrik karriere, og ser nå frem til nye utfordringer i parken.
Etter fullførte studier i 1995 var arbeidsmarkedet utfordrende i Norge, men Vera fikk raskt verdifull erfaring gjennom sin første jobb som produksjonssjef i Kjells Markiser, deretter flytting til Oslo og ulike roller i Kværner Maritim.
Det som nå hadde blitt en familie i Oslo, satte kursen hjem til Gjøvik for å jobbe og leve. For Vera var Raufoss Industripark ganske ukjent, men hun startet i Hydro (nå Benteler) og endte med å tilbringe hele 20 år i ulike lederroller innen kvalitetssikring, prosessforbedring og prosjektledelse.
– Jeg har hatt mange forskjellige roller, fra prosessingeniør til kvalitetssjef og prosjektleder. Industrien har gitt meg verdifull erfaring, spesielt innen kvalitet, HMS, digitalisering, industrialisering, lean og bærekraft, forteller Vera.
Etter å ha forlatt bilindustrien i 2020, jobbet hun en periode innen treforedling i Hunton på Gjøvik, og fikk med seg solid kompetanse innenfor bærekraftsarbeid.
Da stillingen som forretningsutvikler i Raufoss Industripark dukket opp, var det en mulighet hun ikke kunne la gå fra seg. Navnet på stillingen var ganske ukjent, men selve innholdet var hun trygg på.
Bygge bro mellom industri og utvikling
Som forretningsutvikler i en industripark er oppgaven primært å «leie ut eiendom og utvikle infrastruktur», men også like mye å tilrettelegge for industriutvikling og vekst. Hele totalpakken skal utvikles slik at det kan danne grunnlag for en bærekraftig industri i vekst. Viktige oppgaver som å styrke samarbeidet mellom bedriftene, skape møteplasser og identifisere nye forretningsmuligheter for dagens leietakere. En verdifull totalpakke av fellesfunksjoner som gagner alle.
– Jeg ser et stort potensial her! Det handler om å koble bedrifter sammen, utnytte felles ressurser og skape synergier. Vi har allerede mange gode eksempler på dette, som en stor andel fellesfunksjoner, samt redusert energiforbruk, effektiviseringstiltak og bærekraftsarbeid for bedriftene. Det er slike initiativer jeg ønsker å bidra til å utvikle videre, sier Vera.
Vera trekker frem at den industrielle bakgrunn gir en fordel når hun skal forstå behovene til bedriftene i parken, og noe som kanskje kompenserer for manglende direkte salgserfaring.
– Når jeg er ute hos bedrifter, kan jeg forstå deres utfordringer, se sammenhenger og bidra til å finne løsninger. Det kan handle om alt fra produksjonsprosesser til energiløsninger og bærekraftige valg. Det gir en enorm merverdi når vi kan dele erfaringer og løsninger på tvers av bedrifter.
En del av et industrielt fellesskap
En viktig oppgave fremover blir å revitalisere møteplasser for industrien på Raufoss.
Hun nevner Industridagene Innlandet og Planet 2030 som eksempler på viktige arena for synlighet og samarbeid.
– Industridagene og Planet 2030 gir oss en mulighet til å vise frem hva vi står for, knytte kontakter og diskutere felles utfordringer. Vi må bruke slike arenaer strategisk for å styrke industriparken og regionen som helhet, understreker Vera.
Lidenskap for både industri og fritid
Selv om hun brenner for industriutvikling og bærekraftsarbeid, har hun også funnet en ny lidenskap på fritiden, nemlig golf.
– Jeg er nyfrelst golfspiller! Det begynte for halvannet år siden. Det er en fantastisk måte å koble av på, samtidig som det er sosialt og utfordrende, sier hun med et smil og nekter for at det går under kategorien trening. Treninga henter hun fra crossfit-miljøet.
Med en kombinasjon av industriell erfaring, strategisk tankegang og en interesse for samarbeid, ser Vera frem til å være med på å forme fremtiden til Raufoss Industripark gjennom bla utbyggingen av det nye Nordområdet.