flags
 

Nyhetsarkiv - Pressklipp fra 2013

Størst i Europa – Skal «Erobre» verden

Publisert 16.12. 2013
Kongsberg Automotive AS på Raufoss er markedsleder i Europa på koplinger til lastebiler, busser og andre nyttekjøretøy.
Nå erobres nye markeder i Kina, India og Thailand. Fabrikken i industriparken er inne i en sterk vekstfase. Når året ebber
ut, settes sluttstrek for en rekordproduksjon på 70 millioner
koplinger i 2013.

 

Skaperkraft på Raufoss

Publisert 01.12. 2013
Næringsminister Monica Mæland går langt i å love at næringsklyngen på Raufoss skal få høyere status. Frp-statsråden besøkte som kjent Raufoss nylig, og ble åpenbart imponert over det hun fikk se og høre. Hun fikk også vite at klyngen arbeider for å heve statusen fra Norwegian Centre of Expertise (NCE) til Global Centre of Expertise (GCE).

 

Kutt i tilskudd til skogflis:– Vi får regningen

Publisert 28.11.2013
Konkurranseutsatte bedrifter i Raufoss Næringspark får regningen, sier John Einar Jørgensen. Jørgensen er daglig leder i Raufoss Industripark som har rundt 250.000 kvadratmeter lokaler. Rundt 200.000 kvadratmeter av parken varmes opp fra et biobrenselanlegg i parken som ble tatt i bruk i 2012. Anlegget bruker flis somenergikilde. Regjeringen fjerner nå tilskuddet til produsenter av skogflis. Produsentene har sagt at de vil slutte med å produsere skogflis, fordi det vil bli ulønnsomt.

 

Næringsministeren besøkte Raufoss-klyngen
- Kan få GCE-status

Publisert 20.11.2013
Nærings- og handelsminister Monica Mæland besøkte Toten og NCE Raufoss for første gang i går. og tror at klynga kan få høyere status. Den ferskeHøyre-statsråden fikk en rask innføring i tankegangen bak klynga på Raufoss av blant andre adm. direktør Sverre Narvesen i Sintef Manufacturing.

 

Grønne raketter

Publisert 18.11.2013
Vi utvikler nå raketter med hybridmotor, omtrent som Toyota Prius, forteller Jan Erik Rønningen fra Nammo. Rakettforskeren var til stede på den årlige astronomilørdagen på Vitensenteret Innlandet i Gjøvik denne helga, sammenmed sin kollega Arne Stenseth.

 

Nammo kutter 6,5 årsverk

Publisert 02.11.2013
Nammo Raufoss AS har besluttet å si opp 6,5 årsverk på grunn av redusert ordreinngang. –Det er med tungt hjerte vi sier opp disse operatørene. Det er veldig dyktige folk, som vi gjerne skulle beholdt, sier personalsjef LarsHarald Lied. Han håper de oppsagte vil få seg nytt arbeid i en andre bedrifter i industriparken.

 

Raufoss Kjøpesenter får energi fra Raufoss Industripark:
– Flisvarme billigst

Publisert 29.10.2013
Å få varme fra biobrenselanlegget i industriparken er gunstigste løsning for oss, sier utviklingssjef Magne Øien i Coop Norge Eiendom. For når dørene åpnes i et utvidet Raufoss Kjøpesenter, vil de 11.000 nye kvadratmeterne på kjøpesenteret bli oppvarmet fra biobrenselanlegget i Raufoss Industripark. Flisvarmen føres i rør fra industriparken til kjøpesenteret, og går under Hunnselva ved gangbrua mellom industripark og kjøpesenter.

Raufoss Technology AS søke etter fire operatører:
Ned i år før det snur

Publisert 20.10.2013
Raufoss Technology opplever salgsnedgang for hjuloppheng til personbiler. Men nedgangen i år blir ikke så stor som ventet. Det bekrefter fabrikksjef Ross Ekstrøm i selskapet som eies av
Neuman Aluminium i Østerrike. Den helautomatiske produksjonsbedriften i Raufoss industripark ruster seg derimot til betydelig vekst.

Kjøpesenter som kruttblander

Publisert 15.10.2013
Kunst og industrihistorie står side om side med butikkene, når Amfi Raufoss kjøpesenter åpner i november. – Jeg blir nesten museumsleder, og ikke senterleder, ler Jens Olav Jensen. Sammen med Inger Christine Årstad fra Mjøsmuseet viser de oss hvor i og rundt det nesten ferdigstilte kjøpesenteret de ulike delene av utstillingen skal stå. Det er foreløpig ingen
montere å skue, men om en drøy måned er utstillingen på plass.

 

NCE Raufoss inn i toppeliten

Publisert 13.09.2013
NCE Raufoss (norwegian Centres of Expertise) nærmer seg «Champions league» for forskning og utvikling. Gold label-sertifisering ble i går markert med kake. Prosjektleder Sverre Narvesen i NCE Raufoss orienterte om utviklingen for klyngen for over 20 personer. De representertemedlemsbedrifter og forsknings- og høgskolemiljøet.

 

Hydro på Raufoss får nye eiere

Publisert 12.09.2013
Hydro aluminium profiler (HAP) selges til SKA invest AS (Ståle
Karlsen) på Karmøy. Selger er Sapa, verdens største produsent
av aluminiumprofiler. Salget omfatter bedriften på Raufoss
med omtrent 170 ansatte, samt tre stangpresser som lager profilene.

NCE kan bli GCE

Publisert 12.09.2013
Næringsklyngen NCE Raufoss kan hente ekstra millioner i statsstøtte hvis de når opp i konkurransen om GCE-status.

 

 

ÅRETS TEKNOLOGIDAG 19.SEPTEMBER 2013

Publisert 02.09.2013
Velkommen til innlandets første teknologidag.
Vi håper at denne dagen skal bli en årlig tradisjon !
Arrangør: Plastnett Innlandet

 

Fantastiske muligheter for utvikling

Publisert 27.08.2013
Fremtiden i Innlandet avhenger av samspill, og det mange muligheter for nærings- og befolkningsvekst! Redaktør Tonje Sagstuen hadde et innlegg i lørdagens OA om en «Kjedelig og daff valgkamp». Vi mener derimot at besøkene som Jens Stoltenberg og Erna Solberg har hatt på Gjøvik de siste par ukene sannsynligvis vil bli viktige for utviklingen i Innlandet de neste 4 årene. Derfor hadde det vært positivt om OA i større grad hadde lagt vekt på innleggene og dialogen i disse møtene.

Svensk medlem i NCE Raufoss

Publisert 21.08.2013
Profilgruppen i Växjö i Sverige ble i går partner i Norwegian Centres of Expertise på Raufoss (NCE Raufoss). Sverre Narvesen, daglig leder i NCE Raufoss, sier den svenske virksomheten er partner på vanlig måte. Profilgruppen i Växjö bidrar både finansielt og med sin kompetanse.

 

NAV OG RAUFOSS-BEDRIFT SAMARBEIDER: Tar inn flykninger

Publisert 19.08.2013
Inngangsportalen til arbeidslivet er trang for mange flyktninger. Nav og en Raufossbedrift bidrar med eget opplegg. Brikti fra Eritrea og Rzgar fra Kurdistan er allerede i full sving hos Raufoss Water & Gas AS i industriparken. De monterer Isiflo-koplinger i messing og i komposittmateriale.

 

Fra Industripark til kjøpesenter: Varme over elva

Publisert 07.08.2013
NVE gir konsesjon for leveranse av fjernvarme fra Raufoss industripark til Raufoss kjøpesenter. NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) gir også tillatelse til å legge fjernvarmerør over Hunnselva, fra industripark til kjøpesenter. Denne tillatelsen
er gitt i brev fra NVE i juli i år. Fylkesmannen i Oppland og
Oppland fylkeskommune har også avgitt uttalelse om kryssing
av Hunnselva. Ingen har innvendinger til kryssingen, går det fram av brev fra de to nå i midten av juli.

Overføring av kompetanse

Publisert 10.07.2013
Kan kompetansen fra industrien i Innlandet overføres til nye
markeder? Med store overskrifter i dagspressen blir det
snakket om industridød i Østfold med en nedgang i antall industriarbeidsplasser med 3670 bare siden 2008. Dette er skremmende utvikling som vi for all del må unngå i vår region.

ERNA SOLBERG OM NCE-SAMARBEID: "Veldig spennende"

Publisert 04.07.2013
Dette er veldig spennende, sa Høyreleder Erna Solberg etter at hun tirsdag ble orientert om det nyetablerte industrisamarbeidet der blant andre NCE Raufoss er med.
Næringsklynger, universiteter og høgskoler – blant dem Høgskolen i Gjøvik – i fire av Norges mest eksportrettede regioner går nå sammen omå etablere Norwegian Industrial Cluster (NIC) for å styrke bedriftenes globale konkurransekraft og regionenes kompetanseutvikling.

Artikler fra MAGAGENDA

Publisert 26.06.2013

Dolphitech på Raufoss lanserte verdensnyhet.

Publisert 23.05.2013
To statsråder nikket fornøyd da daglig leder Dag Rønsen i Raufoss-selskapet Dolphitech AS torsdag demonstrerte ultralydkameraet som kan bli en verdensnyhet.
– Veldig spennende, mente næringsminister Trond Giske. Det er bra at vi kan vise fram slike ting til næringsministeren, påpekte fornyingsminister Rigmor Aasrud.

HAP Raufoss: Søker ny eier i mai

Publisert 23.04.2013
Hydro aluminium profiler aS (Hap) på raufoss kan bli lagt ut for salg etter 14. mai. ledelse og hovedtillitsvalgt er avventende. HAP Raufoss kan rett og slett bli «ofret» i et større industrisamarbeid.


Internasjonal grunnskole fra 2014

Publisert 16.04.2013
En internasjonal grunnskole vil øke Gjøvikregionens attraktivitet, mener Emma Østerbø. Senioringeniøren tilknyttet NCE Raufoss og SINTEF Raufoss Manufacturing as er aktiv i arbeidet med å legge til rette for etablering av en internasjonal grunnskole i Gjøvikregionen.

 

Hunton inn i NCE Raufoss: Søker kompetanse

Publisert 05.04.2013
Arne Jebsen, daglig leder og hovedeier av Hunton Fiber AS, har forventninger til medlemskap i NCE Raufoss. – Hunton Fiber har mye å lære av de beste bedriftene i industriklyngen. Derfor takket vi ja til invitasjonen omå bli medlem, sier Hunton-eier og daglig leder Arne Jebsen.

Godt år for Nammo

Publisert 22.03.2013
På tross av tøffe tider i forsvarsmarkedet: Nammo Raufoss fortsetter veksten, og konsernet handler nye fabrikker i Spania og USA. Tallene for 2012 er klare. Nammo Raufoss AS gikk med 207 millioner i overskudd, etter et salg på snaut 1,3milliarder i fjor. Dette gir en driftsmargin på 16 prosent. Overskuddet er avgjørende for å kunne legge nødvendig innsats bak nye utviklingsprosjekter, forteller administrerende direktør i Nammo Raufoss, Erland Paulsrud.

Rekrutteringsmesse: På jakt

Publisert 15.03.2013
Når norsk titanium components (NTC) skal satse på Raufoss trenger de flere folk. I går var de på utkikk. – Vi kan absolutt ha møtt potensielle arbeidstakere her i dag, sier produksjonssjef Tord Forsethmed et lurt smil. – Først og fremst er vi ute etter operatører,men vi vil vokse og da trenger vi flere disipliner.

Vekker global interesse

Publisert 09.03.2013
Raufoss-industrien er så i front, at norsk forskningsråd har problemer med å henge med i svingene når penger skal bevilges. Store deler av Raufoss-industrien har vært involvert i to store forskningsprosjekter som nettopp er avsluttet. Disse har resultert i smartere og individuelt tilpassede produksjonsmetoder. Forskningen somkommer ut av Raufoss-miljøet vekker internasjonal interesse.

Feminisme i norsk industri

Publisert 08.03.2013
Som sjef over «rødstrømpene» i NCE Raufoss forventes det kanskje at jeg skal skrive en kronikk til kvinnedagen den 8. mars.
Men som prosjektleder for NCE Raufoss Kvinnearena så skriver
jeg gjerne kronikk hvilken dag som helst i året. Kvinnenettverket
som har medlemmer fra industribedrifter i Gjøvik, Toten,
Hadeland, ja, vi har faktisk medlemmer i hele innlandsområdet
jobber for å gjøre industrien til en mer attraktiv arbeidsplass,
også for kvinner.

Nammo må permittere

Publisert 06.03.2013
OA skrev i slutten av januar om nammos permitteringsvarsel til 30 ansatte i forbindelse med tap av større ordre. Iverksettelse av permitteringene vil skje fra 18. februar i fire-fem puljer fram til 2. april. Konsernsjef i Nammo, Edgar Fossheim, sier til Aftenposten tirsdag at han ikke utelukker at det kan bli flere.

Utvider staben på Raufoss

Hexagon Lager beholdere til Gassbransjen
Publisert 05.03.2013
Aksjeselskapene heter nå Hexagon Raufoss og Hexagon Ragasco. De to har i alt 114 ansatte, men utvider med fire eller fem personer. Produksjonen av gassbeholdere holder seg på et stabilt nivå på Raufoss. Men to store ordrer til den amerikanske bilindustrien bidrar til mer optimisme. Gassbeholdere til griller holder seg på et stabilt nivå med en årsproduksjon på 700.000 til 800.000 enheter. Over 95 prosent går til eksport, først og fremst til kontinentet. Les hele saken i OA

Internasjonal skole fikk et ja

Publisert 20.02.2013
NCE Raufoss ønsker et forprosjekt for å se om det er aktuelt å starte en internasjonal barne- og ungdomsskole. Styremøtet i NCE Raufoss sa i går ja til å finansiere et forprosjekt, der fire representanter fra industriklyngen skal se på muligheten for å etablere en internasjonal skole i distriktet.

Titaniumkake

Publisert 20.02.2013
Det var dagen for feiring på Raufoss da ordfører møtte opp i lunsjen med bløtkake til «Titaniumgjengen» i raufossmiljøet i går. Medbrakt kake og blomster kunne en stolt ordfører Leif Waarumgratulere et samlet Raufossmiljømed å ha brakt Norsk Titaniumcomponents til Raufoss.

Norsk Titanum components valgte Raufoss
- Knekte koden til slutt

Publisert 19.02.2013
De møtte veggen mange ganger, men fant til slutt ut hvordan titaniumtråd kan framstilles uten å smelte metallet. Slikt blir
det ny industri av. Mange jublet med Raufoss Industripark
i går. Norsk Titanium Components vedtok å etablere pilotfabrikk på Raufoss. Dette kan i løpet av 2014 føre til en ny fabrikk for framstilling av titaniumtråd.

- Må være smartere

Publisert 19.02.2013
Ap-politikerne Stine Rrenate Håheim og Kjetil Lundemoen fikk nyttige innspill til den ventede forskningsmeldingen i går. – Den eneste måten vi kan konkurrere på, er å være smartere enn andre. Derfor må vi satse på forskning, konkluderte Håheim etter å ha besøkt Sintef Raufoss og Bioforsk Øst.

Ønsker å starte internasjonal skole

Publisert 12.02.2013
Industrimiljøet i Gjøvikregionen har tatt initiativ til etablering av en internasjonal barne- og ungdomsskole i distriktet. – Dette er en kjempespennende sak, som skal behandles på styremøte i NCE Raufoss' styringsgruppe 20. februar. Hvis industrien bestemmer seg for å bevilge penger til et forprosjekt, vil det bli nedsatt en prosjektgruppe som skal arbeide videre med planene, forteller Emma Østerbø, delprosjektleder for NCE Raufoss kompetanse. Les hele saken i OA

Ildfull, innovativ og nyskapende

Publisert 07.02.2013
Sillongen-konferansen som i går ble arrangert for tiende gang,
er Innlandets viktigste industrikonferanse. Det er ingen tvil om
at den har bidratt til å skape en felles plattform for industriell
verdiskaping og næringsutvikling i regionen. Raufoss-miljøet
har de siste årene vært gjennom nedturer og oppturer,men har
taklet ulike omstillinger på en godmåte.Og framstår i dag som
stadig sterkeremotor for nyskaping i regionen.

Kjemper om ny fabrikk

Publisert 07.02.2013
Raufoss Industripark er nær ved å sikre seg en fabrikk som produserer titantråd på en revolusjonerende måte. På sikt kan det bety nærmere 100 nye arbeidsplasser. Mye tyder på at selskapet Norsk Titanium, et selskap som ble startet av gründer og milliardær Alf Bjørseth, skal bygge opp en fabrikk på Raufoss.

NCE RAUFOSS OG SINTEF MANUFACTURING AS
Vil jobbe smartere

Publisert 06.02.2013
Raufoss-miljøet har jobbet med smarte måter å konkurrere på, sier adm. direktør Sverre Narvesen. I dag skal Narvesen, som er sjefen for Sintef Raufoss og prosjektleder i NCE Raufoss, innlede om de nye satsingene på Innlandets industrikonferanse på Sillongen.

EVU – kritisk for norsk industris framtid

Publisert 31.01.2013
NHOs økonomibarometer som kom i desember, viser at norsk oljeteknologiindustri går så det suser,mens den tradisjonelle industrien sliter. Løsningen er ikke å bremse de delene av industrien somgår godt,men i å gjøre alle deler av norsk næringsliv mer konkurransedyktig. Da trenger vi en offensiv satsing på etter- og videreutdanning (EVU).

Nammo: Permitterer 30

Publisert 30.01.2013
Vi fikk ikke de ordrene vi hadde håpet på, derfor må vi permittere inntil 30 operatører i produksjonen, sier adm.dir. erland paulsrud. De ansatte i Nammo Raufoss AS fikk orientering ompermitteringene i går. – Siden sist høst har vi hatt en løpende vurdering av bemanningen. Nå i januar ble det klart at vi ikke fikk ordre vi hadde håpet på.

Benteler: Styrker aktiviteten

Publisert 25.01.2013
Raufoss er blitt regionsenter for benteler aluminium i nordeuropa. Det fører til noen endringer i organisasjonen. Samtidig har ledelsen enda en positiv nyhet. Benteler på Raufoss er i ferd med å inngå store ordrer med to bilfabrikker i Europa.


| Nyhetsarkiv 2012 - 2010 |

Om parken