Telefon hovedvakt/besøkende:
(+47) 61152310
Brukernavn og passord til HMS/Telefonkatalog:
Kontakt Raufoss Eiendomsforvaltning

Vakttelefon Raufoss Næringspark ANS
Og Raufoss Eiendomsforvaltning AS
(+47 48090555)

Vareadresse dagtid:
Grøndalsvegen 2 (Vakt nord)


Vareadresse kveld/natt:
Fabrikkvegen: 11 (Hovedvakta)
  facebook
  video


Nyhetssaker fra 2015

Samling på Sillongen igjen

Publisert i Oppland Arbeiderblad 23.12. 2015
Innlandets industrikonferanse på Sillongen skal holdes onsdag 3. februar neste år. Endelig program kommer på nyåret, men meld deg gjerne på nå. Antall plasser er begrenset, oppfordrer Kari Broberg i Sintef Raufoss Manufacturing AS på vegne av programkomiteen.

 

Nye industriarbeidsplasser

Publisert i Oppland Arbeiderblad 16.12. 2015
Østerrikske Neuman Aluminium Group er et solid konsern som stadig vokser og styrker seg internasjonalt. Nå vokser de også her regionen, og etablerer fra neste år nye arbeidsplasser i Hunndalen, som en underavdeling av Neuman Aluminium Raufoss AS.

Neuman kom inn som eier i Raufoss Technology AS i 2004. Neuman Aluminum Raufoss AS, som selskapet nå heter, har produksjon av hjuloppheng til biler både i Kina og i Canada. Nå skal noe av produksjonen i Kina flyttes til Hunndalen, blant annet hjuloppheng til Volvo.

 

Næringsministeren: Ja til klyngepenger

Publisert i Oppland Arbeiderblad 16.12. 2015
Ifølge næringsminister Monica Mæland (H) er næringsklyngene på Raufoss og Kongsberg sikret statlig støtte også neste år.

I forbindelse med debatten om budsjettet til Næringsdepartementet i forrige uke, stilte Aprepresentanten Tore Hagebakken spørsmål om dette fra talerstolen.

 

Reduserer bemanningen

Publisert i Oppland Arbeiderblad 16.12. 2015
Seks eller sju midlertidige ansatte ved Hydal Aluminium Profiler (HAP) i industriparken på Raufoss fikk før helgen beskjed om at kontraktene deres ikke blir forlenget etter årsskiftet.

Administrerende direktør Per-Arne Ringvold i HAP sier til OA at det er sesongvariasjoner i markedet som gjør at de må justere på det han kaller skiftgangen i produksjonen

 

Tar hjem produksjon fra Kina

Publisert i Oppland Arbeiderblad 16.12. 2015
Hjuloppheng til Volvo, Jaguar Land Rover og andre bilmerker skal lages av Neuman Aluminium AS, avdeling Hunndalen.

Det blir enda mer fart i bilbyen Hunndalen hvor bilforretninger fins nesten på hvert hjørne. Østerriksk-eide Neuman Aluminium Raufoss investerer 50 millioner kroner i en ny avdeling i Hunndalen. Hit flytter de blant annet produksjonen av hjuloppheng til europeisk Volvo, som i dag foregår i Kina, forteller fabrikksjef Christopher Braathen.

 

Raufoss næringspark i V. Toten kommunestyre: Vil fortsette å eie

Publisert i Oppland Arbeiderblad 14.12. 2015
Politikerne i Vestre Toten ser helst at kommunen fortsetter å eie to prosent av Raufoss næringspark – hvis de får lov.

Kommunestyret diskuterte saken torsdag kveld i lys av at den største eieren av næringsparken, Storebrand Optimer, ønsker å selge sin andel. Også de andre større aksjonærene vurderer salg. Totalprisen skal ligge på 1,25 milliarder kroner. – Men Vestre Toten bør fortsatt beholde sin eierandel, fastslo varaordfører Hege Eriksen (Ap) i debatten.

 

Kjemper for å friskmelde Raufoss Offshore: Var nær avgrunnen

Publisert i Oppland Arbeiderblad 09.12. 2015
45 ansatte hos Raufoss Offshore i industriparken slipper å vente på julelønn fra Navs lønnsgarantiordning.
Slik kunne det gått dersom morselskapet Raufoss Offshore Group AS med datterselskap hadde gått konkurs. Det var på nippet, og verre enn det, ifølge daglig leder og hovedeier Atle Dragerengen. Han måtte melde oppbud for Raufoss Offshore Sagvoll AS, ett av to datterselskap. Konkursen var også nær ved å ta knekken på mor- og datterselskap.

OA Leder: Nytt håp for Raufoss Offshore
Det er ikke så mange virksomheter i Innlandet som er spesielt konjunkturavhengig til olje- og gassindustrien. For en tid tilbake omtalte vi EAB Engineering på Kallerud som har investert betydelig de siste åra, og som fikk nedturen i bransjen midt i fjeset. Likevel mener ledelsen i selskapet at de fleste kurver for dem nå peker oppover.

 

Innlandsutvalgets motto: Vi vinner sammen

Publisert i Oppland Arbeiderblad 12.11. 2015
Vi er nødt til å tenke omstilling, sa næringsminister Monica Mæland (H) da hun tirsdag fikk overrakt rapporten fra Innlandsutvalget.
Det var utvalgslederen, Sverre Narvesen fra Raufoss, som sto for overrekkelsen av det som streker opp mulighetene og utfordringene for framtidens Oppland og Hedmark.

 

Slik vil politikerne bidra til omstilling i næringslivet. Raufossbedrift blir med på laget

Publisert i Oppland Arbeiderblad 01.11. 2015
Dersom vippepartiet Venstre får viljen sin, vil det bli etablert et nytt klyngeprogram for å bidra til omstilling i næringslivet. Venstre skal presentere sitt alternative statsbudsjett mandag 2. november. Men nå kan Venstres stortingsrepresentant, Ketil Kjenseth, komme med noen lekkasjer fra Venstres prioriteringer.

 

 

Raufoss Offshore satser på selskapet i industriparken: Men slutt på Sagvoll

Publisert i Oppland Arbeiderblad 21.10. 2015
Sju millioner kroner er hentet inn for å styrke selskapet i fabrikken. Derimot endte Raufoss Offshore Sagvoll AS som
konkursbo.
– Vi måtte restrukturere selskapet, forklarer Roger Kyseth.
Han er styreleder i morselskapet Raufoss Offshore Group AS.

 

Storordre fra Saudi-Arabia: Avtale etter fem år

Publisert i Oppland Arbeiderblad 14.10. 2015
Hexagon Raufoss har fått full klaff for sine propanbeholdere i SaudiArabia, etter langvarig innsats.
– Vi har arbeidet i fem–seks år for å få denne kunden, bekrefter Skjalg Stavheim, administrerende direktør i Hexagon Ragasco. Den nye kunden er Saudiarabiske National Gas and Industrial Company (GASCO).

 

Jeg håper dette er gladnyheter for næringslivet i Oppland

Publisert i Oppland Arbeiderblad 08.10. 2015
Forslaget til statsbudsjett fikk god mottakelse i Raufoss industripark i går. Jeg håper dette er gladnyheter for næringslivet i Oppland, sa landbruksminister Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet da hun presenterte forslaget for en håndfull næringslivsledere og journalister. Hun vikarierte for næringsminister Monica Mæland (H), som hadde sykdomsforfall.

 

Norges første F-35 kampfly: Nammo leverer ammunisjon

Publisert i Oppland Arbeiderblad 23.09. 2015
Nammo har utviklet en ny type ammunisjon til flyene. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) deltok i seremonien da Norges første F-35 kampfly ble rullet ut av Lockheed Martin-fabrikken i Fort Worth i den amerikanske delstaten Texas i går.

 

Neuman på Raufoss fikk ordrer for 600 millioner: Folk i kø for ny jobb

Publisert i Oppland Arbeiderblad 22.09. 2015
Neuman Aluminium Raufoss (Raufoss Technology) kan glede seg over flere ordrer fra bilindustrien. Ordrer på hjuloppheng til Ford og Jaguar bidrar til flere arbeidsplasser.

Det skaper behov for flere ansatte. Bedriftsledelsen søkte etter fire medarbeidere. Både prosjektleder, konstruktør, metallurg og salgsmedarbeider.

 

Nammo fikk kjempekontrakt med USAs forsvar

Publisert i Oppland Arbeiderblad 16.09. 2015
Nammos amerikanske datterselskap Nammo Talley har landet en stor kontrakt på produksjon av det skulderfyrte våpensystemet, SMAW, for det amerikanske forsvaret.

Kontrakten har i løpet av en femårsperiode en verdi på over 97 millioner dollar. Med dagens kronekurs er dette nesten 800 millioner norske kroner.

Dette er en kjempeviktig kontrakt for oss. Det er snakk om et system som skal produseres og selges i USA, men for konsernet har dette stor betydning sier kommunikasjonsdirektør Sissel Solum i Nammo til OA. Det er det amerikanske forsvarsdepartementet som er formell kunde, og det er snakk om produksjon av 83 mm ammunisjon til et skulderfyrt våpen - et bærbart infanterisystem.

Det er altså ikke det amerikanske våpensystemet M72, som vi har lisensproduksjon på hos Nammo Raufoss, sier Solum.

Klyngene som omstillingsmotor

Publisert 11.09. 2015
Regjeringen lanserte 10. september et nytt klyngeprogram, "Klyngene som omstillingsmotor".
Programmet starter opp allerede i høst, med to pilotprosjekter knyttet til de tre industriklyngene NCE Systems Engineering, NCE Raufoss og NCE Smart Energy Halden.
Den nye satsingen ble presentert av næringsminister Monica Mæland da hun besøkte klyngemiljøet på Kongsberg.

 

Volvo made in Norway

Publisert 02.09. 2015
Aldri har en bil hatt så mange norskproduserte deler som Nye Volvo XC90.
Norsk bilproduksjon har utviklet seg til en industri med høy kompetanse og unike produkter, med alle fra Ferrari til Ford som kunder. Raufossbedriftene Raufoss Technology, Benteler Aluminium, Steertec, Plastal og Sintef Raufoss er sentrale aktører.

 

Rammes av salgssvikt i Kina

Publisert 28.08. 2015
Bildelprodusenten Raufoss Technologys eksport til Kina reduseres med opptil 30 prosent i høst. Markedsdirektør Leif Bronken i Raufoss Technology tar frem en del til et hjuloppheng. Operatør Bjørn Kvamsdal følger med. Han kontrollerer rundt 3000 slike hver dag. Alle hjulopphengene som produseres i fabrikken på Raufoss eksporteres.
– Eksporten til Kina står for cirka ti prosent av vår omsetning, sier Bronken. Ifjor omsatte selskapet for rundt 300 millioner kroner.

 

Hexagon Raufoss avvikler driften – 33 ansatte må gå

Publisert 28.08. 2015
Svak lønnsomhet over flere år fører til avvikling av driften i Hexagon Raufoss AS. Blant de 33 som må slutte, er 14 sagt opp. Selskapet i Raufoss industripark utvikler og lager drivstoffbeholdere til gassdrevne personbiler. Nå endres driftsmodellen,   men selskapsnavnet består. Produksjonen overflyttes derimot til søsterselskapet Hexagon Ragasco AS.

 

Mjøskonferansen: Kunnskap er eneste løsning

Publisert 18.05. 2015
Erna Solberg tror Innlandet har en fortrinn etter tiårene i oljeskyggen.
Mye kan skje på to år. En nasjon kan for eksempel få ny statsminister. Og samtidig oppleve at den største inntektskilden er i ferd med å «svikte». Oljepila peker nedover. – Dette vil fortsette. Sannsynligvis vil vi se tilbake på 2012– 2013 som toppårene for norske oljeøkonomi, sa Erna Solberg.

 

Raufoss-industrien går glipp av 100 millioner – Helt uforståelig

Publisert 15.05. 2015
Industriklynga på Raufoss ble oversett da Innovasjon Norge i går tildelte sju andre klynger
såkalt GCE-status. Det betyr at man går glipp av 100 millioner kroner.
Tildelingen av GCE-status (Global centre of expertise) skjer årlig og gjelder for ti år framover.
De 100 millionene som industriparken på Raufoss ikke får ville ha blitt fordelt på de neste 10 årene. Leder av Innlandsutvalget Sverre Narvesen reagerer kraftig. Les hele saken

 

Hexagon Ragasco kåret til Norges smarteste

Publisert 06.05. 2015
Raufossbedriften Hexagon Ragasco har mangedoblet produktiviteten og produserer lønnsomt i Norge i konkurranse med globale aktører. Bedriften er kåret til Norges smarteste industribedrift 2015. Les hele saken på www.norskindustri.no

 

Hexagon Ragasco er Norges smarteste bedrift

Publisert 06.05. 2015
Bedriften Hexagon Ragasco er kåret til landets smarteste bedrift. Raufoss-bedriften fikk prisen i konkurranse med 57 andre industribedrifter i Norge. Tirsdag delte statsminister Erna Solberg ut prisen til ledelsen i Hexagon Ragasco på Industrikonferansen. Kompositt Hexagon Ragasco produserer gassbeholdere av kompositt og leverer til hele verden.

 

Erna viste til Raufoss-bedrift

Publisert 27.04. 2015
Regjeringspartiet Høyre har holdt sitt årsmøte denne helga.
....Og det var under temaet grønn konkurransekraft at hun trakk fram Raufossmiljøet hvor gründere i bedriften DolphiTech har utviklet teknologi for inspeksjon av komposittmaterialer – et materiale som oftere og oftere tas i bruk i biler og fly. DolphiTech er i så måte et døme på en bedrift som skaper arbeidsplasser uten at det medfører økte utslipp av klimagasser.

 

Ragasco en av tre finalister

Publisert 24.04. 2015
Rekordmange 58 bedrifter hadde meldt seg på i kampen om å bli Norges smarteste bedrift. Når er tre finalistene klare.
Finalistene er Glava i Stjørdal, Hexagon Ragasco og Kleven
skipsverft, melder nettstedet amnytt.no. Veksten ville vært umulig uten betydelige investeringer i moderne teknologi og dyktige medarbeidere, sier Skjalg Sylte Stavheim, administrerende direktør I Hexagon.

 

Våpeneksporten debattert i Stortinget:
Må ha forutsigbarhet

Publisert 20.04. 2015
Nammo må ha forutsigbarhet, understreker Aprepresentanten Tore Hagebakken. Mandag ble stortingsmeldingen om våpeneksport godkjent av Stortinget, og Hagebakken understreker overfor Oppland Arbeiderblad at Norge heller ikke kan gjennomføre ensidige tiltak mot våpenproduksjon.
– Det er et stort flertall for dette på Stortinget, sier han.

 

Ny direktør for Sintef Raufoss

Publisert 24.03. 2015
Roger Kyseth tar over som administrerende direktør når Sverre Narvesen blir pensjonist.
Roger Kyseth (48) er ansatt som ny administrerende direktør i Sintef Raufoss Manufacturing. Han tiltrer senest 1. august 2015, når Sverre Narvesen blir 67 år og fratrer som administrerende direktør. Narvesen vil lede NCE Raufoss fram til sommeren 2016.

 

Ny toppsjef i Nammo

Publisert 23.03. 2015
Nammo fant sin nye konsernsjef i sine egne rekker. Styret i Nammo har utnevnt Morten Brandtzæg som ny administrerende direktør for selskapet. Det framgår av en pressemelding på konsernets nettside. Brantzæg erstatter Edgar Fossheim som blir pensjonist etter 15 år som administrerende direktør i selskapet.

 

Milliardsalg på gang

Publisert 20.02. 2015
Over 300 bygninger med 230.000 kvadratmeter golvflate.
Prisen for Raufoss Industripark kan nærmere seg 1,8 milliarder kroner. Startfasen for et salg er i gang. Det bekrefter Petter Schach, styreleder i eierselskapet Raufoss Næringspark ANS (ansvarlig selskap). Et eventuelt eierskifte blir det fjerde i rekken siden år 2000. Da solgte Raufoss ASA industriparken for cirka 660 millioner.

 

Universitetsfusjonen: Raske steg framover

Publisert 18.02. 2015
Gjøvik ser ut til å bli universitetsby allerede ved årsskiftet.
Lovord og gratulasjoner preget dialogmøtet mellom lokalt næ- ringsliv og «fusjonskameratene» Jørn Wroldsen, Gunnar Bovim, Helge Klungland og Webjørn Rekdalsbakken. De leder henholdsvis Høgskolen i Gjøvik, NTNU, Høgskolen i SørTrøndelag og Høgskolen i Ålesund.

Nå starter de fusjonsforhandlinger – før kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen formelt har gitt klarsignal. – Men vi gjør det selvfølgelig i overensstemmelse med departementet, sier rektor Bovim ved NTNU.

 

Ja til fusjon med NTNU

Publisert 12.02. 2015
Høyrestatsråd Torbjørn Røe Isaksen gikk langt i å velsigne fusjonen mellom HiG og NTNU i sitt innlegg på Sillongenkonferansen i går. Kunnskapsministeren var hedersgjest på den 12. utgaven av Innlandets industrikonferanse, og han skuffet ikke deltakerne. For han ga uforbeholden ros til innovasjonsmiljøet på Raufoss og Gjøvik.

 

Isaksen innleder på Sillongen

Publisert 11.02. 2015
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er hedersgjest på
Innlandets industrikonferanse på Sillongen i dag.
Høyre-statsråden starter dagen med et besøk på Hapro senter
for yrkeskvaliˆsering i Brandbu for å høre om senterets erfaringer
med opplæring i grunnleggende ferdigheter i arbeidslivet.

 

Smartest i Norge?

Publisert 11.02. 2015
Hexagon Ragasco er med i kampen om å være landets smarteste industribedrift.

Selskapet i Raufoss industripark skal konkurrere med nærmere 100 bedrifter om å bli kå- ret til den smarteste. I fjor gikk Borregaard-konsernet til topps i konkurransen Norsk Industri og Siemenskonsernet står bak.

 

Dramaet fra konsern til klynge

Kronikk i OA: Publisert 11.02. 2015
Den tradisjonsrike Raufoss-industrien har gjennomlevd dyptgripende omstillingsprosesser, preget av oppsplitting av selskaper, skiftende eierforhold, nedbygging og nyskaping, maktkamper og stridigheter rundt strategisk veivalg.

Takket være et mangfold av vinnerskaller og stabeiser, som har holdt sammen i gode og vonde dager, framstår Raufoss-miljøet i dag som en av Norges ledende og mest dynamiske industriklynger, med et sterkt forskningsmiljø som motor for industriell vekst.

 

Ekspertdrevet innovasjon

Publisert 3.02. 2015
Høgskolen i Gjøvik (HiG) er involvert i forskning som gjør dette mulig. Med forskningsprosjektet Ski-innovasjon samarbeider HiG med Olympiatoppen og IDT Solutions, samt forskningspartnerne NTNU og Sintef Raufoss Manufacturing. Målet er å levere revolusjonerende nye og bedre produkter til toppløperne i norsk langrenn, skiskyting og kombinert.

 

Benteler vurderer nytt: Fabrikk lokalt utredes

Publisert 25.01. 2015
Ei skisse til ny fabrikk foreligger. Benteler i industriparken vil ha en moderne fabrikk.
Tyskeide Benteler har mellom 530 og 540 ansatte på Raufoss. Bildeprodusenten er store på støtfangersystemer. I februar starter også produksjon av hjuloppheng i bedriften. Nå er ledelsen med daglig leder Svein Terje Strandlie i spissen opptatt av fabrikkens framtid.

 

Disse 20 oppstartsbedriftene bør du følge med på i 2015

Publisert 14.01. 2015
Innovasjonsmiljøet i Norge har talt. Teknisk Ukeblad har spurt investorer, gründere, interesseorganisasjoner og sentrale personer i innovasjonsmiljøet om hva de tror blir de mest spennende nye norske teknologibedriftene i 2015. Dolphitech er på listen!

 

Norsk ultralydkamera avslører Dreamliner-skader

Publisert 14.01. 2015
Tatt inn i den nye vedlikeholdsmanualen for Boeing 787. Dolphicam heter ultralydkameraet fra Dolphitech på Raufoss.

Kamerasystemet benyttes til ikke-destruktiv testing (NDT) av komposittmaterialer og vil fra nå kunne brukes til å granske karbonfiberskroget på Boeing 787 Dreamliner.

I vedlikeholdsmanualen for Boeing 787, som flyprodusenten reviderte 30. april, er Dolphicam inkludert som akseptert metode for å undersøke flyet for skader.

 

Kruttsterkt samarbeid

Publisert 07.01. 2015
Nammo har vært generalsponsor for Raufoss Fotball i fem år. Nå er klubben og industri bedriften enige om å fortsette samarbeidet.

- Nammo og Raufoss Fotball er av de sterkeste merkevarene i lokalsamfunnet. I flere år har vi nytt godt av å samarbeide med hverandre.   

 


Nyheter 2014 | Nyhetsarkiv 2013 | Nyhetsarkiv 2012 - 2010 |

Velkommen til industriparken

da
Raufoss Industripark er en av Norges største industriparker, beliggende i kommunene Vestre Toten og Gjøvik, ca 120 km nord for Oslo.
Les mer

 

Jobbe i parken?

rek
Her gir vi deg informasjon om de forskjellige kanalene vi rekrutterer igjennom. Les mer

 

NCE Raufoss

nec
NCE Raufoss er et av ni industrimiljøer i Norge som har fåttt status som Norwegian Centre Of Expertise. Les mer

 

KOMM-IN

Investerings- og kommersialiseringsselskap med base i industrien i Innlandet
> Gå til siden

flags