Brukernavn og passord til HMS/Telefonkatalog:
Kontakt Raufoss Eiendomsforvaltning

Vakttelefon Raufoss Næringspark ANS
Og Raufoss Eiendomsforvaltning AS
(+47 48090555)
Telefon hovedvakt/besøkende:
(+47) 61152310

Vareadresse dagtid:
Grøndalsvegen 2 (Vakt nord)


Vareadresse kveld/natt:
Fabrikkvegen: 11 (Hovedvakta)
  facebook
  video


Nyheter 2014

 

Bånn gass for høgskoleforskning

Publisert 15.12. 2014
De skal avsløre atomenes innerste hemmeligheter, blant annet... – Tenk å ha funnet den matematiske modellen som beskriver metallenes innerste egenskaper, helt ned på atomnivå. Da kunne vi spart oss for mye utprøving og testing, og tatt sikre snarveier mot ønsket resultat, sier professor Are Strandlie. Det høres kanskje ut som en oppgave noen burde tenkt på tidligere, inntil professoren legger til:
– Det er først i våre dager vi har fått datamaskiner som er kraftige nok til å gjøre denne jobben.

 

Nøktern lokal optimisme

Publisert 13.12. 2014
Mens oljebransjen skjelver, er lokale næringslivsledere avventende og nøkterne til utsiktene for 2015. Prisen på olje har falt fra 110 doaller fatet til 63 dollar. Ikke siden finanskrisen i 2008 har oljeprisen falt så drastisk. Da falt den helt ned i 40 dollar fatet.
Fallet påvirker norsk industri betydelig, og torsdag senket Norges Bank styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Den ligger nå på 1,25 prosent. Markedet reagerte deretter med å svekke den norske krona.

 

Ny storkontrakt for Nammo

Publisert 30.11. 2014
Nammo har undertegnet en kontrakt med Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) om produksjon av ammunisjon til kampflyet F35.

Forsvaret betaler 145 millioner kroner til Nammo for utvikling og test av ammunisjonen. Nammo skal også utvikle en egen type testammunisjon. Kontrakten gjelder ammunisjonstypen APEX som Nammo startet utviklingen av i 2006. Ammunisjonstypen kan brukes mot både luft-, sjø- og bakkemål. Nammo skal levere et betydelig antall testskudd, utføre testing og analyser, samt utarbeide dokumentasjon som er nødvendig for integrasjonen av ammunisjonstypen.

— Dette er en ny milepæl i den nasjonale våpenutviklingen for F35, og er positivt både for Nammo og Forsvaret, sier generalmajor Morten Klever, som er programdirektør for Kampflyprogrammet. (ANB—NTB)

 

En milepæl for Raufoss - 200 millioner til nytt forskningssenter

Publisert 25.11. 2014
Nasjonalt senter: Sintef Raufoss Manufacturing får 200 millioner kroner over åtte år som nasjonalt senter for forskningsdrevet innovasjon i industrien. Sintef Raufoss Manufacturing AS har fått status som nasjonalt Senter for Forskningsdrevet Innovasjon (SFI) på industriproduksjon.
– Dette er virkelig stort! Tildelingen fra Forskningsrådet er en solid anerkjennelse av det nasjonale kompetansesenteret på Raufoss, sier administrerende direktør Sverre Narvesen.


Beklager Nammo

Publisert 19.11. 2014
Statssekretær Øystein Bø (H) sier han forstår kritikken mot Forsvarsdepartementets kansellering av Nammo-kontrakten.
– Beslutningen vår kom sent, og vi beklager det. Vi skal granske våre rutiner for å se hva vi kunne gjort annerledes og dermed unngå at det skjer igjen, sier Bø til OA. – Vi burde sett tidligere at det skaper problemer for bedriften når kontrakten allerede ligger klar, fortsetter han.

 

Staten brøt Nammo-samarbeid

Publisert 14.11. 2014
Noe slikt har jeg aldri hørt om før, sier Nammo-sjef Edgar Fossheim etter at Forsvarsdepartementet plutselig kansellerte en forventet storordre. Partene har brukt nesten ti år og 100 millioner kroner på å utvikle en ny granattype. Da prosessen omsider var ferdig og kontrakten lå klar til signering i sommer, fikk Nammo kontrabeskjed. Forsvaret måtte spare
penger.

 

22 må gå fra Kongsberg Automotive

Publisert 13.11. 2014
Ordrenedgang fører til oppsigelser hos Kongsberg Automotive.
Kongsberg automotive sier opp 22 ansatte på Raufoss. Bedriften selger bildeler og det skal være redusert salg som er årsaken til at de må si opp ansatte. Bedriften har opp mot 250 ansatte. De 22 ansatte jobber nå oppsigelsestiden sin.

 

Suksess-skolen: Jonas vant NM - klar for VM i Brasil

Publisert 05.11. 2014
For drøye fire år siden etablerte Nammo sin Bedriftsskole. Det angrer de ikke på i dag.
- Nei, dette har vist seg å bli den suksessen som vi trodde og håpet, sier administrerende direktør Erland Paulsrud smilende, mens han kikker bort på «sin» nybakte norgesmester i CNC-maskinering (computer numerical control), Jonas Tåsås. 

19-åringen fra Raufoss var ikke snauere enn at han gikk helt til topps under årets yrkesNM forrige uke. 

 

Et industrilokomotiv er på gang

Publisert 01.11. 2014
Det skal få opp dampen så fort som mulig, Raufoss Offshore Group AS.
Morselskapet med datterselskap i industriparken og på Sagvoll eies lokalt. 
Selskapet kjøpte boet etter konkursrammede Intek Enterprise AS i mars i år. På litt over et halvt år er nærmere 36 millioner kroner investert i maskiner på «haugen» med utsikt mot Raufoss. 

 

Månedens Bedrift: Raufoss Technology

Publisert 30.10. 2014
NHO Innlandet har over 2000 medlemsbedrifter. I oktober ble Raufoss Technology kåret til månedens bedrift.

Hver måned velger NHO Innlandet (Næringslivets Hovedorganisasjon) å synliggjøre en av sine mange medlemsbedrifter.  I oktober falt valget på Raufoss Technology. 

- Vi velger bedrift ut fra geografi, samt kompetansen den står for. VI ønsker med denne kåringen å vise mangfoldet Innlandet kan by på av bedrifter, sier trainee Linn Alicia Slora Kristiansen i NHO Innlandet. 

 

Til topps i Yrkes NM

Publisert 30.10. 2014 (fra OA)
Jonas Tåsås gikk helt til topps da han konkurrerte imaskineringsfaget.

330 ungdommer fra hele Norge har denne uka deltatt på Yrkes- NM. De fleste var samlet i Trondheim, men deltakerne i CNC-maskineringsfaget konkurrerte i Kongsberg. Jonas Tåsås, lærling hos Nammo Raufoss, vant gull. 

Oppland var representert med i åtte deltakere. Eirik Schølberg fra Skogen Entreprenør i Vågå vant sølv i anleggsmaskinførerfaget, mens Chanita Thoe Fagerhaug fra Lillerhammer vant sølv i søm og design. 

Simen Kaulum fra Lillehammer vant bronse i konkurransen for yrkessjåfører.
Oppland fylkeskommune er stolte av alle ungdommene som representerte fylket. 

- De har presentert sine yrker og med presisjon og stolthet vist hvilke muligheter en fag- og yrkesutdanning kan by på. Totalt åtte ungdommer har representet Oppland på en glimrende måte, opplyser fylkeskommunen.

 

IA-pris til Hydal Aluminium Profiler

Publisert 30.10. 2014
Hydal Aluminium Profiler har satset mye på seniortiltak og tilrettelegging for syke arbeidstakere.

Bedriften med hovedsete i Raufoss Industripark ble tirsdag tildelt prisen årets IA-bedrift i Oppland. Prisen blant annet med en sjekk på 20.000 kroner, ble mottatt av HR-sjef Vera Flatebø, hovedtillitsvalgt Lars Bjerke og sosialt tillitsvalgt Viggo Pedersen under en stor IA-konferanse i Gjøvik. 

 

Kronikk: Omstilling gir resultater

Publisert 28.10. 2014
I forrige kronikk fortalte vi litt om omstillingsprogrammet i Vestre Toten og om resultatene som er oppnådd. Dette har gitt oss nasjonal anerkjennelse bl.a. ved at vi var med og mottok prisen som «årets innovasjonsmiljø» sammen med Sintef Raufoss.

Både for egen læring og for overføring til andre omstillingsprogrammer er det interessant å analysere hvorfor det har gått bra.

 

Må gripe sjansen

Publisert 28.10. 2014
Høgskolen i Gjøvik (HiG) har uka på seg til å levere en velformulert ønskeliste for framtidas organisering.  Rektor Jørn Wroldsen har flagget standpunkt. Han tror HiG er best tjent med å bli universitetssatellitt under Norges teknisknaturvitenskapelige universitet ( NTNU) i Trondheim. 
På ekstraordinært møte mandag, sluttet styret seg til dette. 


NTNU-sporet kan gå ut over samspill

Publisert 25.10. 2014
Sverre Narvesen er redd for at «tellekanter» blir viktigere enn samspill mellom HiG og næringsliv. Rektor Jørn Wroldsen ved Høgskolen i Gjøvik er tydelig foran mandagens styremøte. Han vil at HiG skal bli en satellitt under NTNU. Prosjektleder for NCE Raufoss Sverre Narvesen har visse betenkeligheter. Han sitter også i høgskolestyret. 

 

Omstillingsarbeid gir resultater

Publisert 21.10. 2014
Vestre Toten kommune ble tildelt status som omstillingsområde fra og med 2010. Begrunnelsen var den sterke og raske nedgangen i industriarbeidsplasser i kommunen i kjølvannet av finanskrisa i 2008-09. Samlet forsvant det opp mot 550 arbeidsplasser, de fleste i den konjunkturutsatte bildelindustrien. Omstillingsprogrammet har hatt en økonomisk ramme på 3 mill. kr pr. år, hvorav 2,5 mill. kr er bevilget via Oppland fylkeskommune, og det resterende som egenandel fra kommunen. 

 

Sintef på Raufoss fikk statlige penger: Dette er opprykk

Publisert 15.10. 2014
Sintefsjef Sverre Narvesen og Venstrepolitiker Ketil Kjenseth er glade for at selskapet fikk statlige penger i statsbudsjettet. Den såkalte basisbevilgningen til forskningsinstitusjoner er på 2,9 millioner kroner årlig i ti år.  Dette innebærer at Sintef Raufoss kan planlegge over lang tid. Vi vil bruke midler til prosjekter der vi kan bygge kompetanse. Det er også viktig at vi selv i Sintef Raufoss kan bestemme over midlene, sier adm. direktør Sverre Narvesen. 

 

Raufoss industriparks biobrenselanlegg: – Vil få kortreist flis

Publisert 29.09. 2014
– Nå skal flisa kuttes her hos oss, ikke på Rudshøgda, sier John Einar Jørgensen.
På den måten slipper vi mye transport av råvarer og ferdig flis til vårt biobrenselanlegg. Vi sparer kostnader til transport, og vi sparer miljøet for utslipp ved kortere transport, sier John Einar Jørgensen, daglig leder av Raufoss Næringspark ANS, som eier Raufoss industripark.

 

Benteler vokser og investerer

Publisert 15.09. 2014
Tyskeide Benteler har laget støtfangersystemer på Raufoss i fem år. Fra nyttår blir det også hjuloppheng.

Det har vært krevende fem år for organisasjonen. Men det er moro å ha skapt gode resultater, sier Svein Terje Strandlie.

Strandlie er daglig leder for bedriften med 535 ansatte i industriparken, nest størst etter Nammo. 2013 ga rekordsalg på 1,4 milliarder kroner og rekordoverskudd på 134 millioner før skatt. Daglig leder antyder omtrent samme salg og resultat i år. Sju millioner støtfangersystemer blir det også for første gang.

 

Oppsving på Raufoss: 90 flere i arbeid siden nyttår

Publisert 15.09. 2014
I år opplever store deler av Raufoss-industrien solid vekst. Ved siste telling er 2411 personer i arbeid. – Ingen ting tyder på annet enn vekst, sier John Einar Jørgensen. Daglig leder for industriparken med omtrent 40 virksomheter, sier 90 nyansettelser er registrert hittil i år.

 

Mer om industriparken

Publisert 04.09. 2014
Betydningen av Raufoss industripark og Gjøvikbanen må vektlegges mer. Dette er hovedbudskapet fra Vestre Toten kommune til Statens vegvesen, om utredning av framtida for Riksveg 4 mellom Lygna og Mjøsbrua.

 

Kjemper for industristrategi i Norge

Publisert 29.08. 2014
Forskningsdirektør vil ha nasjonal strategi for fremtidens industri. NHO støtter utspillet. I Raufoss Industripark ligger hovedsetet til Sintef Manufacturing, en avdeling av Sintef som jobber med automatisering av industriproduksjon. De har om lag 90 ansatte, 20 i Trondheim og 70 på Raufoss. Dette forskningssenteret er også en sentral aktør i NCE Raufoss.

Administrerende direktør Sverre Narvesen tar til orde for at industrien, forskningsmiljøer og myndighetene må gå sammen for å forberede det han kaller den neste industrielle revolusjonen.

 

Nammo: Skal ødelegge gamle bomber

Publisert 30.06. 2014
Nammo har nylig inngått en kontrakt med det britiske forsvarsdepartementet. Fra en militærmesse i Paris bekrefter kommunikasjonsdirektør i Nammo, Sissel Solum, kontrakten.
– Det er snakk om en treårskontrakt. Den er veldig viktig for oss, understreker Solum. I praksis betyr kontrakten at Nammo nå er godkjent leverandør av destrueringstjenesten. Dersom England har behov for å ødelegge gamle flybomber, granater eller fin ammunisjon, er det Nammo som får jobben.

 

Baner vei for jobb

Publisert 18.06. 2014
Arbeidstrening i beddrift på Raufoss. Raufoss Water & Gas vurderte å kjøpe ny monteringsautomat i fjor, men valgte i stedet å etablere et arbeidstreningssenter i Industriparken. Dermed innledet de et enestående samarbeidsprosjekt med Nav Vestre Toten, som innebærer at 17 innvandrere og nordmenn nå får arbeidstrening i bedriften.
– Erfaringene fra oppstarten er gode. Tre av de ni første deltakerne fikk seg raskt jobb, opplyser Nav-leder i Vestre Toten, Monica Skjellen-Larsen.

 

"Maria" er Nammos nye stolthet

Publisert 04.06. 2014
Nye store innvesteringer sikrer arbeidsplassene.
Drivstoffmikseren Maria gir Nammo unik mulighet til å produsere nye rakettmotorer, og hun sørger for dobling av kapasiteten. De siste fire-fem årene har Nammo ifølge konsernsjef i Nammo Gruppen, Edgar Fossheim, investert nærmere en halv milliard kroner i industriparken på Raufoss.

 

Raufoss og SINTEF vant prisen for årets innovasjonsmiljø

Publisert 04.06. 2014
Det er ikke ofte en kommune får en slik pris, som går på næring og utvikling. Jeg er stolt. Det sier ordfører i Vestre Toten, Leif Waarum, etter at SINTEF Raufoss Manufacturing og Vestre Toten kommune vant prisen for Årets innovasjonsmiljø på Innovasjon Norges Signalkonferanse i går. Prisen Årets innovasjonsmiljø gikk til næringsklyngen SINTEF Raufoss Manufacturing og vertskommunen Vestre Toten.

 

Nytt stort Nammo-oppdrag: Raufossinger skal rydde rommet

Publisert 04.06. 2014
Esa har bedt Nammo om hjelp til å utvikle produkter som skal redusere mengden romsøppel i framtida.

Esa er den europeiske romfartsorganisasjonen – European Space Agency. Den har 20 medlemsland, deriblant Norge.

Esas amerikanske søsterorganisasjon Nasa har anslått at det kretser en halv million enheter menneskeskapt avfall rundt jorda. Det er alt fra små skruer til komplette satellitter på størrelse med busser. Objektene beveger seg i hastigheter opp mot 28.000 kilometer i timen, og utgjør derfor en trussel for romstasjoner og satellitter som fortsatt er operative.

 

Profiler gir profitt for Hydal

Publisert 03.06. 2014
35 flere ansatte på litt over et halvt år. Ny eier og nytt navn i November. Veksten kom etter fire-fem magre år for Hydal Aluminium Profiler AS på Raufoss.

Ståle Karlsen fra Kopervik kjøpte Hydro Aluminium Profiler på Raufoss og i Vetlanda i fjor høst. Overtakelsen ble satt til 1. november. 48-åringen eier Raufoss-bedriften nord i industriparken via sitt Ska Invest AS.

 

Skal få ny brannbil ... og kanskje ny brannstasjon.

Publisert 15.05. 2014
Vi er glade for å få ny bil i stedet for denne fra 1993, sier brannsjef Bjørn Vegar Kjelsrud. – Kommune har satt av tre millioner kroner til innkjøp av ny bil i år. I tillegg håper vi å få noen kroner for brannbilen som skal byttes ut, sier brannsjef Kjelsrud i Vestre Toten kommune.
... og kanskje ny brannstasjon. Vi skal i alle fall starte
utredning av ny stasjon, sier brannsjef Bjørn Vegar Kjelsrud.
Raufoss brannvesen har lenge ønsket seg en ny brannstasjon. Ønsket ble omtalt i Oppland Arbeiderblad for tre-fire år siden.

 

Gjennombrudd for DolphiTech: Klar for verden

Publisert 09.05. 2014
Flygiganten Boeing har gitt tommelen opp for DolphiTechs ultralydkamera, som dermed kan sendes ut på verdensmarkedet. Investorene har holdt liv i Raufossfirmaet siden 2009 uten å få en krone tilbake. Så sterke har de vært i troen på produktet. Nå kan de omsider begynne å
høste av fruktene.

 

Vil gi millioner til NCE Raufoss

Publisert 05.05. 2014 - fra OA
Fylkespolitikerne mener det er viktig at NCE Raufoss blir oppgradert til Global Centre of Expertise.

Oppland fylkeskommune understreker viktigheten av NCE Raufoss og industriklynga oppnår status som Global Centre of Expertise (GCE).

Det vil blant annet være viktig for at Raufossmiljøet skal beholde og videreutvikle sin globale konkurransekraft. «Raufoss har vært med siden starten av NCE-programmet i 2006. 12 klynger
her til lands er tildelt denne statusen, hvor Raufoss har status som det nasjonale kompetansesenteret for lettvektsmaterialer og automatisert produksjon», skriver fylkeskommunen
på sin nettside.

I år starter Innovasjon Norge, SIVA og Forskningsrådet et felles program for videre klyngeutvikling. Det er i den forbindelse GCEnivået skal etableres. Et framtidig GCE er beregnet til å koste 27 millioner årlig. Selve GCE-programmet skal bidra med åtte-ti millioner kroner.

Fylkeskommunen er bedt omå garantere for inntil 2,5 millioner årlig over ti år. – Dette kommer ikke bare Raufoss-området til gode, men hele Oppland, understreket fylkesvaraordfører
Ivar Odnes da saken ble behandlet i fylkestinget onsdag.

 

SINTEF Raufoss Manufacturing og Vestre Toten kommune kan bli Årets innovasjonsmiljø

Publisert 23.04. 2014
Tre finalister er nå valgt ut til å kunne bli Årets innovasjonsmiljø og SINTEF Raufoss Manufacturing (SRM) og Vestre Toten kommune er en av finalistene. De nominerte kjemper om heder, ære og 250 000 kroner.  Prisen skal deles ut på Innovasjon Norges Signalkonferanse 3. juni i Oslo.

 

LEAN i Vestre Toten

Publisert 23.04. 2014
Vestre Toten kommune startet innføring av Lean i piloter høsten 2011. 18 enheter har nå fått opplæring og er godt i gang med å jobbe etter Leanprinsippene.

Kommunen har nå fått sin egen Leanside på hjemmesiden, hvor du kan lese mer om deres arbeide med Lean:
"Lean i Vestre Toten - en lærende organisasjon"

 

Nammo legger fram nye gode tall for virksomheten:
Preges av stabilitet

Publisert 08.04. 2014
Nammo omsatte for 3,7 milliarder kroner i fjor. Nammo Raufoss er en viktig bidragsyter i selskapet.
- For det høyteknologiske forsvarsindustriselskapet Nammo ble 2013 et nytt godt år. Omsetningen ble på 3703 millioner kroner, noe somer en økning på 12 prosent fra i fjor. Driftsresultatet endte på 489 millioner, noe som gir en driftsmargin på 13 prosent.

Sanner: – NCE tenker nytt og spennende

Publisert 22.03. 2014
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) besøkte både NCE Raufoss og Høgskolen i Gjøvik fredag. Han fikk høre hvordan industrimiljøet arbeider for å oppnå målet om å bli Global Centre of Expertise (GCE).
– Dette er et industriområde som har levd med omstilling i 120 år, sa Ottar Henriksen som er prosjektdirektør i Sintef Raufoss Manufacturing og styreleder i NHO Innlandet.

Voksenopplæringsprisen til Raufoss

Publisert 21.02. 2014
Opplæringskontoret for industrifag på Raufoss er vinner av Voksenopplæringsprisen for 2013. Prisen ble delt ut av fylkesordfører Gro Lundby under fylkestinget på Skei onsdag. - En stor glede. Årets vinner knytter bedrifter og deres kunnskapsbehov direkte til samfunnsutvikling, kunnskap og kompetanse. Dette ble spesielt godt synlig under finanskrisa i 2008 da bedrifter på Raufoss måtte innskrenke og mange ansatte ble rammet av oppsigelser og permitteringer. 

 

Sillongen-konferansen: Roste regionen

Publisert 11.02. 2014
Eks-statsråd Jonas Gahr Støre mener fagforeningene er en styrke for Norge fordi de tar ansvar. Ap-politikeren besøkte Innlandets industrikonferanse på Sillongen i Vestre Toten i går, og ga de rundt 130 deltakerne en rask innføring i norsk næringspolitikk – sett fra sitt ståsted. Han omfavnet blant annet fagbevegelsen, og påpekte at det på ingenmåte er slik at land med svake fagforeninger gjør det bedre enn Norge økonomisk.

 

Nammo fortsatt i Raufoss Industripark: Leier for 125 mill.

Publisert 06.02. 2014
Nammo AS leier 60.000 kvadratmeter lokaler i Raufoss industripark fram til 2021. I går signerte adm.dir. A. Erland
Paulsrud i Nammo Raufoss AS leiekontrakt med Raufoss Næringspark ANS. Kontrakten går ut på at Nammo AS leier lokaler i industriparken fra og med 2016 til og med 2020. Det betyr at Nammo AS fortsatt skal holde hus på Raufoss. Dagens leiekontrakt utløper i 2015.

 

Titantråd i det blå

Publisert 06.02. 2014
Det blir foreløpig ingen produksjon av titantråd på Raufoss. Planen for det som kan gi 100 nye arbeidsplasser er i beste fall utsatt til 2016 eller 2017. Dyre Rolstad i Norsk Titanium sier stedsvalg for titantrådfabrikk er uavklart. Rolstad er prosjektleder for trådvirksomheten ved fabrikken på Eggemoen ved Hønefoss.

 

Én skadet da gasstank tok fyr

Publisert 29.01. 2014
En brannspesialist fra Oslo skal kontrollere anlegget hos Ragasco på Raufoss før produksjonen kan starte igjen. Om lag 100 personer ble evakuert da en propantank tok fyr utenfor produksjonslokalene til Ragasco i industriparken på Raufoss fredag. Alarmen gikk like etter klokka halv ti fredag. Brannen oppsto i en propantank på 500 liter.
– Den sto imidlertid bare noen meter unna en tank med 4000 liter propan, og vi var redde for at også denne kunne antenne, sier daglig leder i Ragasco, Skjalg Sylte Stavheim til OA.

 

Nammo med nytt anlegg og viktig avtale Finland

Publisert 29.01. 2014
Konsernsjef Edgar Fossheim og Nammo landet avtalen med det finske forsvaret i går. Ved juletider ble det klart atNammo
kjøpte anlegget til selskapet Eurenco i det finske industristedet
Vihtavuori. Nå har Nammo undertegnet en partnerskapsavtale
med det finske forsvarsdepartementet som skal gi langsiktighet
for begge parter.

 

Raufoss Offshore AS sertifisert av giganten FMC i Texas

Publisert 29.01. 2014
Går fra 47 til 96 ansatte. Vi må ikke være på Vestlandet, hevder Atle Dragerengen i Raufoss Offshore AS. Selskapet er blitt leverandør til FMC. Avtale med Aker Solutions er neste. Enda et industrieventyr er under oppseiling i industriparken. Raufoss Offshore AS har i dag 47 ansatte og en årsomsetning på mellom 40 og 50 millioner kroner. Nå skal det trappes opp betydelig, til 96 ansatte innen i 2018. Da skal årsomsetningen passere en kvart milliard kroner. Driftsmarginen skal også vokse, til mellom 12 og 15 prosent.


Med Raufoss i ryggen

Publisert 2.01. 2014
Denne bilen skal kjøre i 1600 kilometer i timen, og dermed bryte lydmuren, ved hjelp av Nammo på Raufoss. Det britiske prosjektet «Bloodhound SSC» har startet byggingen av en racerbil som skal drives av en jetflymotor, en racerbilmotor og en hybrid rakettmotor.
Rakettmotoren skal leveres av Nammo på Raufoss. Når Bloodhound-bilen oppnår maks hastighet vil den ilbakelegge en avstand tilsvarende 4,5 fotballbaner per sekund. Den planlegges å være kjøreklar i 2015.


| Nyhetsarkiv 2013 | Nyhetsarkiv 2012 - 2010 |

Velkommen til industriparken

da
Raufoss Industripark er en av Norges største industriparker, beliggende i kommunene Vestre Toten og Gjøvik, ca 120 km nord for Oslo.
Les mer

 

Jobbe i parken?

rek
Her gir vi deg informasjon om de forskjellige kanalene vi rekrutterer igjennom. Les mer

 

NCE Raufoss

nec
NCE Raufoss er et av ni industrimiljøer i Norge som har fåttt status som Norwegian Centre Of Expertise. Les mer

 

KOMM-IN

Investerings- og kommersialiseringsselskap med base i industrien i Innlandet
> Gå til siden

flags